JRE-Nederland & HRC-International; The journey for culinary talents


JRE-Nederland & HRC-International; The journey for culinary talents

Begin mei was het zover, Chef Arjan Kuipers van restaurant De Ertepeller en Daniel Jansen van restaurant Spetters komen aan op vliegveld Istanbul. Klaar voor een paar drukke dagen in Istanbul en op zoek naar die culinary toppers voor hun keukenteam, tijdens deze recruitment trip samen met Guus van HRC-International.

HRC International heeft de dagen goed volgepland, en na het ontbijt vroeg in de morgen staat de taxi al klaar voor het bezoek aan Chef Table, een culinary instituut in Istanbul. 12 met een bachelor degree afgestudeerde culinary talenten staan klaar bij de Demo keuken van Chef’s Table waar Arjan en Daniel hun signature dish zullen tentoonstellen. Na een uitgebreide demo is het dan tijd voor de studenten om de messen, potten en pannen te pakken en de signature dish van Daniel na te maken. Daniel en Arjan lopen nauwlettend rond, af toe even proeven, een kleine tip hier en daar, en dan is het zover; de gerechten zijn af.

Trots als een pauw presenteren de kandidaten hun gerecht, een uitgebreide visuele inspectie en smaaktest volgen, en ik kan u met trots mededelen; ze hebben het allemaal fantastisch gedaan.

Dan volgen de interviews met de kandidaten door Chef Daniel en Chef Arjan, CV’s zijn overhandigd, en we kunnen terug kijken op een succesvolle eerste recruitment dag. Voor de chefs is de dag nog lang niet voorbij, tijd om hun smaakpapillen verder op de proef te stellen; op naar de wereld beroemde Spice Market.

Geuren, kleuren, en een hoop marktverkopers, en al gauw voelt Daniel zich als een kind in een snoepwinkel en gaat ervoor. Alles wordt geproefd, geroken en ingepakt, als dat maar door de douane komt….

Maar na alle drukte op de Spice Market wordt het de hoogste tijd voor het diner. En dat wordt natuurlijk de lokale keuken. Er is gereserveerd bij een geweldig kebab restaurant… Kebab, ja Kebab. Maar dan wel in een fine dining setting. En niet van die laffe plakjes vlees in een broodje gestopt, maar top gekruid vlees vers gegrild aan een zeker 10 meter lange grill. Geserveerd op grote houten planken waarop een geweldige variatie aan verschillende soorten kebab en grill gerechten op tafel worden gepresenteerd. Wat een smaken en wat een ervaring!! Maar het wordt al laat, en we hebben de volgende dag weer een drukke agenda. Dus taxi zoeken en naar ons hotel.

Dag twee begint hetzelfde; ontbijten, taxi in en ongeveer een uur half stilstaand half rijdend door het chaotische verkeer in Istanbul.

Aangekomen bij de BAU Culinary University worden we warm onthaald door de Culinary director en krijgen we een uitgebreide rondleiding door de faculteit. 4 fantastische verdiepingen, elk met een demo keuken en keuken blokken, state of the art equipement, de chefs waren zichtbaar onder de indruk. Wat een top culinary university!

Ook vandaag weer een demo van Chef Arjan en Chef Daniel op de planning, en daarna weer aan de studenten om de signature dish van Daniel na te maken. De studenten maken wederom een top indruk op de chefs en presenteren met veel trots hun creatie. Gesprekken met de kandidaten volgen en we sluiten af met een late lunch op de BAU University. Het broodje pastrami geïnspireerd door Katz in New was een must have het moment dat ik in de ochtend binnen liep bij de BAU University. Delicious!

De kandidaten hebben hun skills laten zien, een aantal komen zelfs al in augustus in Nederland aan, tijd om deze succesvolle dagen in JRE stijl af te ronden….. Zoals jullie weten is sinds 2023 de Michelin gids ook actief in Istanbul. En waar beter deze geweldige Turkije recruitment trip af te ronden dan bij het enige 2 Michelin sterren restaurant in Istanbul : TURK FATİH TUTAK

Chef Arjan, Chef Daniel, dank jullie wel dat jullie bij deze HRC International recruitment trip Turkije erbij waren! Het was geweldig!

De volgende JRE en HRC International recruitment trip is al weer gepland…in oktober gaan we met JRE naar Indonesië…..

+ There are no comments

Add yours