ZES NIEUWE LEDEN VOOR JRE NEDERLAND


ZES NIEUWE LEDEN VOOR JRE NEDERLAND

Zes nieuwe leden voor JRE Nederland

JRE Nederland start 2017 met zes nieuwe leden: restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte Zwaan in De Bilt, Hemingway in Bergen op Zoom (Bib Gourmand) en Strandlodge Winterswijk (Michelinster) hebben zich aangesloten. De restaurantvereniging telt daarmee 37 leden.

 Tegenover de komst van de nieuwe leden staat het vertrek van de restaurants Mazie in Den Haag, Vista in Willemstad en Jérôme in Valkenburg. Zij zijn om verschillende redenen niet langer aangesloten bij JRE Nederland. JRE Nederland-voorzitter Rik Jansma is verheugd over de toetreding van de zes nieuwe restaurants. ‘Topbedrijven met gedreven en talentvolle chefs. Ze passen perfect bij de visie van onze vereniging: passie voor koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie.’

De zes nieuwkomers

Vorig jaar begonnen chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg in hun geboortestad Papendrecht met De Ertepeller. Een restaurant, inclusief laagdrempelige bistro met wijnbar.

De Loohoeve in Schoonloo is niet alleen een restaurant, maar ook een hotel. Een jaar geleden werden Marleen en Jeroen Brouwer de eigenaren. Het team van De Loohoeve won afgelopen week het NK Leermeester-Leerling, ook wel bekend als het Bronzen Koksmes op de Horecava in Amsterdam.

Eigenaar Jermain de Rozario was lang de rechterhand van tweesterrenchef Soenil Bahadoer, maar koos vorig jaar voor het zelfstandig ondernemerschap. Het resulteerde in restaurant De Rozario in Helmond.

De Witte Zwaan in De Bilt is in handen van Timo Achterberg. Het is een modern restaurant in het oude centrum.

In het oudste hotel van Nederland, Grand Hotel De Draak, is Hemingway in Bergen op Zoom gehuisvest. Hemingway is in het bezit van een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Strandlodge Winterswijk met chef-kok Mike Vrijdag. Een sterrestaurant gesitueerd in een paviljoen en tevens Rijksmonument in het Achterhoekse dorp. De Lodge heeft een restaurant met bar en open keuken en staat in verbinding met een groot dakterras. Op de begane grond is de helderwitte kookstudio een blikvanger.

Over JRE

JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 16 landen. JRE-chefs combineren top kooktalent met passie voor de koken en het gebruik van lokale producten met behoud van traditie.

Lidmaatschap staat open voor restaurateurs jonger dan 42 jaar. Bij het bereiken van de leeftijd van 50 jaar vervallen leden in een erelidmaatschap ‘Table d’Honneur’.

 

+ There are no comments

Add yours