Lekker500 – De Ertepeller – 2024


Lekker500 – De Ertepeller – 2024

PAPENDRECHT
De Ertepeller – 86 – Top 100

Het terras met zicht op het drukbevaren Drierivierenpunt is er helaas niet meer. Maar het uitzicht vanuit het warm en sfeervol ingerichte restaurant maakt  veel goed, Chef Arjan Kuipers presteert  onverminderd goed en dat proeven we  meteen al in de parade van amuses.
Maistortilla met avocadomousse en  gepofte mais, krokantgebakken buikspek  met Koreaanse kimchi, een combinatie van  kraakverse blokjes tonijn met een milde  currysaus en tonijntataki met watermeloen  en lichte yuzusaus en als laatste paling  met verfrissend vlierbloesemijs.

Een betere  handtekening van de chef bestaat haast  niet.

Bij een Blanc de Noir Spätburgunder  Trocken uit 2021 van Mayschoss Altenahr  wordt ganzenlever met amarenakersen  en dragon geserveerd. De toevoeging  van chocolade maakt het een zoet  geheel. Daarna rode mul met kerstomaat, mosselkoninkjes en kleine garnalen met  een frisse schuimige basilicumsaus. Mooie  verfijnde smaken.
De volgende gang geeft  perfect gebakken coquilles met flinterdunne  schijfjes rauwe bloemkool en een Japanse  dashi-saus. Extra kaviaar is een optie, wij  |aten het erbij.
Tijd voor een verfrissend  tussendoortje: kokosijs met koude bouillon  van matcha.

Dat de sfeer bij de Ertepeller  (geuzennaam voor de doperwten-  verkopende Papendrechters) goed is, is te  merken in de keuken. De 75-jarige chef en  sauzenexpert Jan Klein werkt er nog steeds  twee dagen en geeft zijn kennis door aan  het keukenteam onder leiding van chef  Arjan.

We proeven de hand van de meester  bij de perfecte hollandaise die een gouden  combinatie vormt met de royale portie  gebakken noordzeetong waarbij verrassende  witlofgarnituren. Als afsluiter frisse  bereidingen van meloen, geitenyoghurt,  witte aardbeien, komkommer, gel van kaffir  lime en toefjes witte chocolademousse  Klasse.

De Ertepeller stijgt een paar plaatsjes  naar 86.  

Slobbengorsweg 149, 3351 LH
078-3032260
info@ertepeller.nl
www.ertepeller.nl

 

+ There are no comments

Add yours