Lekker500 – De Ertepeller – 2024
PAPENDRECHT
De Ertepeller – 86 – Top 100
Het terras met zicht op het drukbevaren Drierivierenpunt is er helaas niet meer. Maar het uitzicht vanuit het warm en sfeervol ingerichte restaurant maakt veel goed, Chef Arjan Kuipers presteert onverminderd goed en dat proeven we meteen al in de parade van amuses.
Maistortilla met avocadomousse en gepofte mais, krokantgebakken buikspek met Koreaanse kimchi, een combinatie van kraakverse blokjes tonijn met een milde currysaus en tonijntataki met watermeloen en lichte yuzusaus en als laatste paling met verfrissend vlierbloesemijs.
Een betere handtekening van de chef bestaat haast niet.
Bij een Blanc de Noir Spätburgunder Trocken uit 2021 van Mayschoss Altenahr wordt ganzenlever met amarenakersen en dragon geserveerd. De toevoeging van chocolade maakt het een zoet geheel. Daarna rode mul met kerstomaat, mosselkoninkjes en kleine garnalen met een frisse schuimige basilicumsaus. Mooie verfijnde smaken.
De volgende gang geeft perfect gebakken coquilles met flinterdunne schijfjes rauwe bloemkool en een Japanse dashi-saus. Extra kaviaar is een optie, wij |aten het erbij.
Tijd voor een verfrissend tussendoortje: kokosijs met koude bouillon van matcha.
Dat de sfeer bij de Ertepeller (geuzennaam voor de doperwten- verkopende Papendrechters) goed is, is te merken in de keuken. De 75-jarige chef en sauzenexpert Jan Klein werkt er nog steeds twee dagen en geeft zijn kennis door aan het keukenteam onder leiding van chef Arjan.
We proeven de hand van de meester bij de perfecte hollandaise die een gouden combinatie vormt met de royale portie gebakken noordzeetong waarbij verrassende witlofgarnituren. Als afsluiter frisse bereidingen van meloen, geitenyoghurt, witte aardbeien, komkommer, gel van kaffir lime en toefjes witte chocolademousse Klasse.
De Ertepeller stijgt een paar plaatsjes naar 86.
Slobbengorsweg 149, 3351 LH
078-3032260
info@ertepeller.nl
www.ertepeller.nl
+ There are no comments
Add yours